This website works best with JavaScript enabled
Joomla

Львівська обласна асоціація

Всеукраїнської організації
Союз осіб з інвалідністю України

24 січня Львівська обласна асоціація Всеукраїнської організації «Союз осіб з інвалідністю України» провела засідання Ради.

На порядку денному було багато питань. Голова Львівської обласної асоціації Оксана Кіяновська звітувала про роботу ГО ЛОА ВО СОІУ, її міських, районних асоціацій і товариств осіб з інвалідністю в 2018 році та напрямки діяльності на 2019 рік. Вона розповіла про здійснену в минулому році роботу, яка сприяла посиленню правового захисту людей з інвалідністю Львівщини. Зокрема, організація реалізувала всеукраїнську конференцію «Забезпечення правового захисту осіб з інвалідністю – запорука їх ефективної інтеграції в суспільство», а також конференцію на базі Радехівської районної асоціації ЛОА ВО СОІУ «Місія лідера громадських організацій осіб з інвалідністю в ефективній діяльності організації», в рамках якої провели семінар-тренінг «Покращення становища та розширення прав і можливостей дівчат і жінок з інвалідністю – запорука зміцнення суспільства» та інші.

Важливою була робота Буської районної асоціації ЛОА ВО СОІУ стосовно налагодження співпраці з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо виконання обласної Комплексної програми правового захисту, соціальної підтримки і реабілітації людей з інвалідністю на 2015-2018 роки та запровадження в Львівській області стандартів Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю.

Також впродовж минулого року члени організації неодноразово долучались до культурно-просвітницьких заходів інших організацій, серед яких Фестиваль власної поезії осіб з інвалідністю Миколаївської області, XII конкурс декламування поезії та співу для неповносправних осіб організації «Відчинімо свої серця» в м. Бішу (Польща), брали участь в проведенні всеукраїнської науково-практичної конференції ГО Львівський центр соціального захисту та реабілітації інвалідів «Созарін» тощо. До того ж Львівська обласна асоціація разом з осередками взяла участь у мотиваційній зустрічі з Ніком Вуйчичем.

Здійснювала асоціація й інформаційне забезпечення людей з інвалідністю через газету «Благовіст», телепрограму «Береги надії», сайт організації і сторінку в мережі Facebook.

В цьому році організація планує рухатись в руслі покращення роботи по фізичній реабілітації, розвитку масового спорту серед людей з інвалідністю та залучення ще більшої кількості молодих осіб з інвалідністю в члени організацій. Отож, не оминули увагою обговорити проведення в 2019 році фінальних спортивних змагань осіб з інвалідністю Львівщини, які цьогоріч триватимуть 2 дні. До складу команди увійдуть 7 осіб. Варто взяти до уваги, що керівник команди не буде брати участі у змаганнях, окрім того, дещо змінився віковий ценз, для стрибків і бігу – до 45 років, перегони на візках – 50 років, більярд – без обмежень, дартс – без обмежень, боча (лише на візку) – без обмежень.

Окрім того, на засіданні виступив заступник директора департаменту соціального захисту у Львівській обласній державній адміністрації Віктор Степанюк. Він інформував про діяльність адміністрації щодо забезпечення доступності для людей з інвалідністю у 2018 році. Віктор Олександрович розповів про позитивні зрушення, які відбулись. Насамперед це прийняття закону про інклюзивну освіту, внесення змін до ДБН, викорінення слова «інвалід» з ужитку, впровадження державних програм та конкурсів спрямованих вирішити певні проблеми людей з інвалідністю, забезпечення засобами реабілітації та санаторно-курортним лікуванням.

Також виступили з інформацією керівник Львівського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів Галина Мисаковець, начальник головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Галина Недзельська, головний лікар – головний експерт обласного Центру медико-соціальної експертизи Володимир Решота, заступник директора Державної реабілітаційної установи «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Галичина» Борис Татаринов, заступник начальника управління-начальник відділу страхових виплат та матеріального забезпечення Леся Нашора. Після виступів члени Ради ЛОА ВО СОІУ змогли задати питання, на які отримали вичерпні відповіді.

Обговорювали також відзначення в 2019 році 30-ти річного ювілею ГО ЛОА ВО СОІУ та одинадцяту чергову звітно-виборну Конференцію ГО ЛОА ВО СОІУ.

Союз організацій інвалідів України Національна асамблея інвалідів України Міністерство соціальної політики України Президент України
Верховна Рада України Кабінет Міністрів України Львівська обласна рада Львівська облдержадміністрація
Львівська міська рада Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві Пенсійний фонд України Фонд соціального захисту інвалідів
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef12086 #150714100123