This website works best with JavaScript enabled

Жіночий семінар – тренінг у Трускавці

19 - 20 липня в місті Трускавець Громадська організація «Львівська обласна асоціація Всеукраїнської організації Союз осіб з інвалідністю України» та Трускавецька міська асоціація інвалідів ЛОАІ ВОІ СОІУ провели семінар - тренінг «Сприяння забезпеченню рівності прав і можливостей дівчат і жінок з інвалідністю - основа їх реабілітації і адаптації в суспільство».

Метою заходу була: спільна робота керівників громадських організацій осіб з інвалідністю по організації роботи із залучення дівчат і жінок з інвалідністю до активного громадського життя, обмін досвідом, перспективи вирішення.

Відкривала семінар-тренінг, та знайомила гостей з Програмою проведення заходу Голова ГО «Львівська обласна асоціація ВО СОІУ» - Кіяновська Оксана Іванівна, вступне слово якої надихнуло всіх присутніх на продуктивну роботу й невимушену сімейну атмосферу.

«Наша мета почути один одного почути проблеми жіноцтва, бо насправді проблеми жіноцтва дуже слабо задіяні в нашому суспільстві, проблема жінки ніби є і ніби ніхто її не бачить, тому хочеться сьогодні щоб ми і почули і побачили наших жіночок і дівчат з інвалідністю не тільки тих що тут є а й тих шо є в наших організаціях з тої сторони яка їх возвеличує, з якої вони є прикладом для наслідування», - сказала Кіяновська Оксана Іванівна.

Від міської влади учасників привітав Голова Трускавецької міської ради - Кульчинський Андрій Богданович, та розповів про проведену ним роботу в напрямку соціальної адаптації, вирішення проблем дівчат і жінок з інвалідністю міста, та плідну співпрацю з головою міської асоціації Трускавця. Також семінар – тренінг відвідала начальник Управління праці та соціального захисту населення м. Трускавця – Ільницька Віра Ярославівна.

«Пишаємося тим, що жінки з інвалідністю Львівської обласної асоціації ВО СОІУ та її осередків відіграють ключову роль у розширенні прав та можливостей людей з інвалідністю — це стратегія та підхід, який застосовується в нашій роботі, і ми бачимо, що він працює! Ми намагаємося, прагнемо зробити Україну країною рівних прав та можливостей для всіх і нікого не залишити осторонь», – розповіла голова Трускавецької міської асоціації Заблоцька Надія Володимирівна.

З виступом про гендерну рівність жінок та дівчат з інвалідністю в реаліях життя доповідала - в. о. першого заступника голови ЛОА ВО СОІУ - Ткачук Ірина Ігорівна.

Продовжили обговорення проблем та шляхів покращення становища, розширення прав і можливостей жінок, та дівчат з інвалідністю, за круглим столом, голови осередків Львівської обласної асоціації своїми щирими життєвими розповідями про нелегку та кропітку громадську роботу в якій вони часто стикаються з людським несприйняттям проблем осіб з інвалідністю, та методів їх вирішення. У кожної з них – свій нелегкий життєвий досвід, своя історія.

Після закінчення обговорення учасники мали змогу відпочити в затишних кімнатах санаторію Дніпро, та зкуштувати смачних страв якими їх пригощали шведські столи їдальні. На продовження вечора учасники відвідали офіс Трускавецької міської асоціації де в невимушеній атмосфері продовжували активно спілкуватися та ділитися власними життєвими ситуаціями. Також мали змогу оцінити співпрацю Трускавецької МАІ із міською владою.

Відпочивши за ніч, учасники, продовжили свою плідну працю відвідуванням розважально-оздоровчого комплексу з дельфінами «Оскар», для забезпечення реабілітаційного ефекту. Також відвідали перший прижиттєвий музей митця в Україні «Музей народного художника України Михайла Якимовича Біласа», з метою підвищення рівня знань про Львівщину.

Семінар є кроком для подолання проблем, яких часто зазнають особливі люди, – Питання життєдіяльності жінок та дівчат з інвалідністю. Відповідно до суспільних стереотипів і думок, жінка повинна облаштовувати «сімейне вогнище» і бути «окрасою» нації. Але сучасна реальність трішки – інша. Українські жінки мають на рівні із чоловіками високий рівень освіти, залучені на такому ж рівні до ринку праці, у тому числі, і до державної служби.

Після закінчення заходу учасники розїхалися до своїх осередків, в яких вони ще довго розповідатимуть про свої яскраві враження які вони отримали від семінару – тренінгу у місті Трускавці.

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef12086 #150714100123