This website works best with JavaScript enabled
Joomla

Львівська обласна асоціація

Всеукраїнської організації
Союз осіб з інвалідністю України

17 грудня у м. Львів громадська організація «Львівська обласна асоціація Всеукраїнської організації «Союз осіб з інвалідністю України» провела XI звітно-виборну конференцію.

На конференції розглянули такі питання: «Звіт Ради ГО «Львівська обласна асоціація ВО СОІУ» з вересня 2014 року по грудень 2020 року» (звітувала Оксана Кіяновська). Вона інформувала про роботу організації, серед проведених заходів були: два Позачергові з’їзди, десять Засідань Ради, тридцять Засідань Президії Ради. Також Оксана Іванівна розповіла про постійну участь керівництва ЛОА ВО СОІУ в підготовці та проведенні конференцій, зборів (в тому числі звітно-виборних) міських і районних осередків ЛОА ВО СОІУ; ознайомлення з роботою і надання методичної допомоги міським і районним осередкам ЛОА ВО СОІУ; участь у відзначенні ювілейних свят міських і районних осередків та інших соціально-культурних заходах; участь в роботі міжнародних організацій; співпрацю з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування; підготовлені і проведені обласні конференції, семінари-тренінги та інші заходи; участь в проведенні Спартакіад осіб з інвалідністю тощо.

За звітний період були підготовлені та проведені три Всеукраїнські конференції: «Про реалізацію в Україні законодавчих заходів відповідно до  норм Конвенції ООН про права людей з інвалідністю і рекомендацій Комітету ООН з прав людей з інвалідністю», «Про забезпечення достатнього рівня життя та соціального захисту людей з інвалідністю в Україні відповідно до Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю», «Забезпечення правового захисту і прав людей з інвалідністю - запорука їх ефективної інтеграції в суспільство» та Всеукраїнське засідання круглого столу «Про забезпечення прав людей з інвалідністю в умовах децентралізації».

Традиційно з 2015 до 2020 р. проводились конференції на тему: «Місія лідера громадської організації людей з інвалідністю для ефективної діяльності організації» та «Сприяння забезпеченню рівності прав і можливостей  дівчат і жінок  з інвалідністю – основа їх реабілітації і адаптації в суспільство» на базі різних обласних і районних організацій ВО СОІУ.

Щороку 2015-2020рр. проводились обласні спартакіади для осіб з інвалідністю Львівщини, в яких за звітний період взяли участь більше, ніж 1200 учасників.

З нагоди 30-літнього ювілею організації у 2019 р. ГО Львівська обласна асоціація Всеукраїнської організації «Союз осіб з інвалідністю України» підготувала і видала книгу про життєвий шлях ГО ЛОА ВО СОІУ та її місцеві осередки «30 років разом», яка включена до золотого фонду друкованої спадщини України і зберігається в Центральній книгозбірні Бібліотеці ім. Вернадського в Києві.

Велику увагу отримало питання: «Обрання голови ГО «Львівська обласна асоціація ВО СОІУ» та його першого заступника». Одноголосно головою ГО «Львівська обласна асоціація ВО СОІУ» обрано Ірину Ігорівну Ткачук. А Оксану Іванівну Кіяновську одноголосно обрано першим заступником голови ГО «Львівська обласна асоціація ВО СОІУ».

Крім того, на конференції було висвітлено такі питання:

– Звіт ревізійної комісії ГО «Львівська обласна асоціація ВО СОІУ».

– Обрання Ради ГО «Львівська обласна асоціація ВО СОІУ».

– Обрання ревізійної комісії ГО «Львівська обласна асоціація ВО СОІУ».

– Про обрання делегатів на черговий з’їзд ВО СОІУ від ГО «Львівська обласна асоціація ВО СОІУ».

Насамкінець конференції Оксана Кіяновська зазначила, що задоволена омолодженням в організації. Ірина Ткачук подякувала за довіру, а також наголосила, що подальша робота організації буде здійснюватися з допомогою новітніх технологій і зосереджуватиметься на пошуку нових джерел підтримки.

Ірина ШКОРОПАД

Союз організацій інвалідів України Національна асамблея інвалідів України Міністерство соціальної політики України Президент України
Верховна Рада України Кабінет Міністрів України Львівська обласна рада Львівська облдержадміністрація
Львівська міська рада Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві Пенсійний фонд України Фонд соціального захисту інвалідів
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef12086 #150714100123