This website works best with JavaScript enabled

ГО «Об’єднання осіб особливих потреб України» та Вінницька обласна організація ВОІ СОІУ 24–28 червня у місті Вінниця реалізували міжнародний інтегрований літературно-художній проєкт «Премія Іверія-Україна». Конкурс «Премія Іверія» проводиться грузинськими партнерами на території Грузії, а саме «Соціальним підприємством Особливий журнал» з благословення Його Святості і Блаженства Іллі II та за підтримки органів влади республіки Грузія. На сьогодні конкурс, який був започаткований у 2013 році, а протягом трьох останніх років є міжнародним, має величезну популярність на території Грузії та за її межами. Головною нагородою є «Премія Святого Іллі Мралі (Чавчавадзе), видатного грузинського діяча та письменника, який опублікував перший номер газети «Іверія» 3 березня 1877 року.

У 2021 році переможцями міжнародного конкурсу «Премія Іверія» стали також представники ГО «Львівська обласна асоціація ВО СОІУ»: Галина Березюк у номінації «Best Ukrainian Creation of the Year» – членкиня Радехівської РАІ ЛОАІ ВОІ СОІУ та В’ячеслав Умнов у номінації «Creative Poetry of the Year» – член Трускавецької організації осіб з інвалідністю ЛОА ВО СОІУ. Також перемогу здобула ГО «Львівська обласна асоціація ВО СОІУ» у номінації «The best book for people with disabilities» (найкраща книга для людей з інвалідністю) за представлене видання «30 років разом», у якому висвітлено шлях розвитку ГО ЛОА ВО СОІУ, її місцевих осередків, роль організації у вирішенні життєво важливих соціальних, культурних і духовних потреб осіб з інвалідністю Львівщини, їх інтеграції в громадянське суспільство. Книга «30 років разом» включена до золотого фонду друкованої спадщини України і зберігається в Центральній книгозбірні Бібліотеки ім. Вернадського в Києві. На церемонії нагородження книга була представлена аудиторії заходу та урочисто вручена засновнику міжнародного конкурсу «Премія Іверія» Нугзару-Петре Чіаберашвілі.

Церемонія нагородження лауреатів та переможців з України відбулась 25 червня у Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К. А. Тімірязєва. Окрім засновника «Премія Іверія» Нугзар-Петре Чіаберашвілі, у заході взяли участь творці літературного та художнього мистецтва з Грузії. Всі учасники «Премії Іверія-Україна» були офіційно запрошені засновником конкурсу на церемонію нагородження у місто Тбілісі у 2022 році без відбіркового всеукраїнського конкурсу. На церемонії нагородження засновник конкурсу «Премія Іверія» Нугзар-Петре Чіаберашвілі – князь, письменник, редактор газети «Дроеба», видавець «Дім грузинської еліти» офіційно оголосив представника конкурсу в Україні, а саме – ГО «Об’єднання осіб особливих потреб України», яка є партнером конкурсу упродовж трьох років та яка створила проєкт «Премія Іверія-Україна». Україна стала першою у світі країною, яка офіційно має право представляти «Премію Іверія» та сприяти розширенню премії у міжнародному форматі.

ГО «Львівська обласна асоціація ВО СОІУ» висловлює подяку ГО «Об’єднання осіб особливих потреб України» – партнеру і офіційному представнику даного конкурсу в Україні за підтримку у даному проєкті.

За сприяння у розвитку міжнародної співпраці між Україною та Грузією Львівська обласна асоціація ВО СОІУ висловлює щиру подяку голові Радехівської РАІ ЛОАІ ВОІ СОІУ – Нілі Василик та голові Трускавецької ООІ ЛОА ВО СОІУ – Надії Заблоцькій.

Участь представників місцевих осередків ГО «Львівська обласна асоціація ВО СОІУ» в цьому міжнародному конкурсі свідчить про високий рівень організаційної і творчої роботи зі своїми членами обласної організації та її осередків. Є особливо знаковим те, що Львівська обласна асоціація осіб з інвалідністю стала однією з перших в Україні учасниць цього елітного міжнародного проєкту, це вказує на значний інтелектуальний і творчий потенціал організацій осіб з інвалідністю України.

Ще раз вітаємо українців, які здобули перемогу в цьому цікавому міжнародному конкурсі. Бажаємо вам подальшого розвитку та нових перемог!

Також закликаємо кожного читача газети «Благовіст» до особистісного розвитку, який дасть вам змогу жити активно, бажаємо вам ставити собі цілі та досягати їх, адже розвиток інклюзивного суспільства – це наша спільна справа.

Ірина ТКАЧУК,
голова ГО ЛОА ВО СОІУ

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef12086 #150714100123